vrijdag 15 augustus 2008

De wereld zien voor 1 miljoen dollar

De Amerikanen zijn er mee begonnen. Heel Europa willen bezichtigen op een weekje tijd. Die trend heeft zich wereldwijd verspreid. Tegenwoordig zijn er meer en meer mensen die op wereldreis gaan. Daarom dat de internationale organisatie, The Leading Hotels of the World (LHW), mensen de kans geeft om de wereld te zien in 28 dagen. Het enigste minpunt is dat je er 1 miljoen dollar voor moet overhebben.



The Leading Hotels of the World (LHW) is een internationale organisatie die de duurste hotels ter wereld verenigt. Ze groepeert maar liefst 448 hotels over de hele wereld. Omdat de organisatie dit jaar tachtig jaar bestaat kwam ze met het idee om de wereld te bezichtigen. Dit concept is geïnspireerd op de oscar-winnende film ‘Around the World in Eighty Days’ uit 1956. Deze film is dan weer gebaseerd op de roman van de Franse schrijver Jules Verne. Omdat tachtig dagen volgens LHW te lang duurt, heeft de organisatie ervoor gekozen om de wereldreis te doen in 28 dagen.

Elton John Foundation

De reis begint in Londen omdat deze stad ook het startpunt was van Phileas Fogg, de held uit Jules Vernes roman. Vandaar uit gaat de reis in een privé-jet voor maximum twee mensen langs de duurste vijfsterrenhotels in Parijs, Dubaï, Mumbai, Jaipur, Udaipur, Hongkong, Tokyo, Honolulu, San Francisco en Chicago om te eindigen in New York.
Gedurende de hele reis zullen de gasten niets tekort komen. Enkele geplande activiteiten zijn een woestijnsafari per kameel in Dubaï, een etentje in het restaurant Le Jules Verne in de Eiffeltoren in Parijs en een welnessbehandeling in het Rambagh Palace in Jaipur.
De prijs bedraagt dan wel 1 miljoen dollar, maar 10 procent van de kosten gaan naar de Elton John Foundation voor de strijd tegen Aids.


Bronnen:

http://www.lhw.com/experiencedetail.aspx?id=11

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Leading_Hotels_of_the_World

http://www.lhw.com/download_s/116.pdf

Invalshoek:

Ik heb voor dit concept gekozen om in de sfeer van rijkdom en luxe te blijven. Ik ben dan ook op dit initiatief uitgekomen via de conciërgebedrijven die ik beschreef in mijn vorig artikel. De idee van wereldreizen bestaat al veel langer, maar dit is toch wel een uniek en excentrieke manier om de wereld te zien. Mijn artikels zijn dan ook bedoeld om nieuwe vormen van toerisme te bespreken.

Geen opmerkingen: