vrijdag 7 maart 2008

Balvirtuozen op Belgische bodem

De Belgische competitie is ondermaats, haalt geen degelijk Europees niveau meer. Het is allemaal te veel op kracht waardoor de verfijnde techniek verdwijnt. Dit zijn enkele kritieken die de laatste maanden waaien over de Belgische grasmatten. Toch is er nog hoop in deze competitie voor technische hoogstandjes. Kijk maar naar Ruiz, Losada of Van Heerden. Helaas zijn er niet onmiddellijk Belgen terug te vinden in dit lijstje.

Bryan Gonzalez Ruiz is een 22-jarige Costa Ricaan die al twee seizoenen uitkomt voor AA Gent. Onder Georges Leekens kwam hij vorig seizoen slechts mondjesmaat aan spelen toe, maar onder Trond Sollied ontpopte Bryan Ruiz zich tot het nieuwe Gentse goudhaantje. De slangenmens uit Alajuela koppelt loopvermogen op het middenveld aan magistrale baltoetsen en dribbels. Naar Belgische normen is Ruiz een poëet op ijzeren pinnen, een genius in spe die het oog voor esthetiek combineert met het instinct van een killer. De Costa Ricaan lokt vele toeschouwers naar het stadion met zijn heerlijke passeerbewegingen, schitterende passes en zelfs af en toe een perfect uitgevoerde 'Zidane-beweging'. Het zal niet meer lang duren vooraleer hij onze competitie verlaat.
Via volgende link zie je een mooie compilatie van Ruiz: http://www.youtube.com/watch?v=T5jr_o2lVJQ

Argentijnse doorzetter

De 25-jarige spelverdeler van Germinal Beerschot is Hernan Losada. De Argentijnse middenvelder is dit seizoen al goed voor acht doelpunten en een handvol assists. De dirigent van de succesformatie van Germinal Beerschot is één van de smaakmakers van de Belgische competitie op dit moment. Op techniek is Losada één van de besten in België. Hij ziet het spel iets rapper dan de meeste spelers én hij kan meteen uitvoeren wat hij ziet. Dat is een kwaliteit die je in dit land niet elke dag tegenkomt.
Via volgende link zie je enkele mooie bewegingen van Losada: http://www.youtube.com/watch?v=AptHjmoMydQ

Geblesseerd dribbelwonder

Elrio Van Heerden is een 24-jarige, Zuid-Afrikaans international die nu al 2,5 seizoenen actief is bij Club Brugge. Van Heerden is een rasecht dribbelwonder en kan van goudwaarde zijn voor Brugge, alleen laat hij dit te weinig zien omdat hij zo dikwijls gekwetst is. Hij kwam dit seizoen nog maar acht keer aan de aftrap voor Club, maar bewees in deze wedstrijden wel dat hij aan 1 klasse flits genoeg heeft om een wedstrijd te beslissen. Denk maar aan de geweldige wedstrijd tegen Standard vorig seizoen waarin hij dolde met de Luikse verdediging om vervolgens te scoren.
Hier zie je het filmpje van zijn doelpunt: http://www.youtube.com/watch?v=r4Z0OEUnKKY&feature=related

1 opmerking:

P i e t e r zei

Dit zijn inderdaad de goudhaantjes van onze competitie. Maar de vraag is hoelang ze hier nog zullen voetballen?