woensdag 12 maart 2008

Vercauteren is nieuwe kanshebber voor assisent-bondscoach


Franky Vercauteren wordt mogelijk de nieuwe assistent-bondscoach van de Belgische nationale voetbalploeg. Vercauteren zou al positieve gesprekken gehad hebben met de Koninklijke Belgische VoetbalBond (KBVB) en met huidig bondscoach René Vandereycken. Als hij de nieuwe assistent-bondscoach wordt, volgt hij Stéphane Demol op, die in november bekendmaakte geen contractverlenging te willen.


De soap rond de nieuwe assistent-bondscoach blijft maar duren. Volgens mij denkt VTM al aan een nieuwe serie rond deze polemiek: Wie wordt de assistent van René?. Nadat Stéphane Demol verklaarde dat hij zijn contract niet meer wilde verlengen, begon de KBVB met een furieuze zoektocht naar een nieuwe bondscoach. Eerst kwamen de voetbalbond en Vanderecyken uit bij Marc Wilmots. Hij was de geschikte kandidaat, maar bedankte uiteindelijk voor de job omdat hij te weinig verantwoordelijkheid kreeg en niet alle lijnen zelf kon uitzetten. De volgende op het verlanglijstje is dus Vercauteren geworden. Ook de naam van Lorenzo Staelens weerklinkt in de gangen van het bondsgebouw. De huidige hulptrainer van Roeselare voldoet in ieder geval aan het gevraagde profiel.

Specifieke kwaliteiten

De voetbalbond is dus op zoek naar een assistent die complementair is met René Vandereycken en tevens voldoet aan het gevraagde profiel. Welke kwaliteiten moet de nieuwe assistent-bondscoach dan zo al hebben? Hij moet perfect tweetalig zijn. Vandereycken is een Vlaming. De ideale oplossing voor de Bond is dus dat de opvolger van Demol een Waal is. Hierdoor blijft het taalevenwicht behouden en kan men spreken van een typisch, Belgisch compromis. Verder moet de nieuwe assistent ook over een Pro License-diploma beschikken. Dit diploma is het enige officiële diploma dat erkend wordt door de Uefa en is noodzakelijk om trainer te kunnen worden in de Belgische eerste klasse. Nog een andere vereiste is dat de nieuwe assistent-bondscoach al ervaring heeft met de nationale ploeg en dus Rode Duivel is geweest.
BRONNEN:

Geen opmerkingen: